Prince Kunststof Infra op Infratech2017!

NR 5  |  November 2016

Prince Kunststof Infra en Kierbesluit 

Verbindingsstukken leveren voor een 14 kilometer lange waterleiding. Een grote en mooie uitdaging voor Prince Kunststof Infra. De opdracht is met beide handen aangepakt en met succes uitgevoerd!

Delta Netwerkgroep (DNWG) legt in opdracht van waterbedrijf Evides een nieuwe 630PE-waterleiding aan op Goeree-Overflakkee. Alle bochten, verlopen en ontluchtingen die erin worden verwerkt, zijn afkomstig uit de fabriek van Prince Kunststof Infra.

Commercieel technisch medewerker Maurice Naalden:

“Deze aanbesteding was absoluut een uitdaging. DNWG vroeg ons om aan te tonen dat wij voldoen aan een scala van eisen. Prince Kunststof Infra bleek op alle punten uitstekend te scoren en kwam als beste uit de bus."

 

De aanleg van de 14 kilometer lange waterleiding is gestart in juni dit jaar. De pijpen lopen vanaf het door DNWG gerealiseerde nieuwe innamepunt naar het huidige leidingnet bij Stellendam. De maatregelen zijn nodig om een goede drinkwatervoorziening op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland te garanderen als gevolg van het ‘op een kier zetten’ van de Haringvlietsluizen in 2018 (Kierbesluit).

Ook voor biogasleidingen heeft Prince Kunststof Infra een passend antwoord. Zo is onlangs in opdracht van Fudura B.V. een sifon ontwikkeld die het reinigen van de leiding zeer eenvoudig maakt.

Fudura B.V., specialist in het meten van energie-infrastructuur en het inzichtelijk maken van energiestromen, heeft in 's-Hertogenbosch een 2,2 kilometer lange biogasleiding vanaf de rioolwaterzuivering van waterschap Aa en Maas naar de HEINEKEN brouwerij aangelegd. Door middel van deze leiding wordt duurzaam verworven brandstof -biogas- aangevoerd voor het opwekken van stoom in het brouwproces van HEINEKEN.

Het reinigen ('foampiggen') van de ondergrondse biogasleiding kan -indien noodzakelijk- eenvoudig uitgevoerd worden omdat het propstuk en de sifon middels ondergrondse putten te benaderen zijn.

 

Commercieel technisch medewerker Maurice Naalden: "Prince Kunststof Infra heeft zowel de sifon, het propstuk met RVS kogelkranen als de bijbehorende ondersteuning geleverd.  De kogelkranen dragen het Duitse DVWG-keurmerk en voldoen daarmee aan de eisen gesteld aan producten voor biogasleidingen. De gebruikte materialen zijn bestand tegen chemische bestanddelen die voorkomen in systemen voor biogas."

Een mooi voorbeeld van het maatwerk dat Prince Kunststof Infra levert. Ook voor de biogasindustrie!

 

Wilt u meer informatie over onze sifons?

Kijk op onze website www.prince.nl

Mail naar info@prince.nl

Bel onze verkoop: +31(0)166 60 95 95  of +31(0)683 67 86 69

~ INFRATECH2017  ~   17 t/m 20-1-2017  ~  

 

U bent van harte welkom op onze stand nr. 2.321.

Registreer u vooraf (gratis) door op onderstaande banner te klikken. 

Meld je hier af